Gece Diş Eti Kanaması Belirtileri ve Tedavisi
12 Temmuz 2024

Gece Diş Eti Kanaması Belirtileri ve Tedavisi

Gece Diş Eti Kanaması

Gece diş eti kanaması, üzerinde durulması ve önem verilmesi gereken bir durumdur. Eğer dikkat edilmez ve tedavi edilmezse, diş eti hastalıklarına, diş kaybına ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Sağlıklı dişlere sahip olan bireyler, gece diş eti kanaması, diş fırçalaması sırasında ya da meyve yerken diş eti kanaması gibi durumlar ile karşılaşmazlar. Gece diş eti kanaması, dişleri düzenli ve doğru bir şekilde fırçalamamak, vitamin eksikliği ya da sigara kullanımı gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Diş bakımınıza özen göstermek ve düzenli olarak diş doktorunuza gitmek en doğrusudur.

Gece Diş Eti Kanamasına Neden Olabilecek Sebepler

Vitamin Eksikliği: C vitamini, K vitamini ve B12 vitamini eksikliği gece diş eti kanamasına neden olabilir. Folik asit eksikliği durumunda da gece diş eti kanamasına ek olarak saç ağarması, mide ve ağız ülseri ve dilde şişme de görülebilir. Gerekli testleri yaptırıp doktor tavsiyesi ile gerekli vitamin destekleri alınmalıdır.

Sigara: Birçok hastalığa sebep olabileceği gibi, gece diş eti kanamasına da neden olabilir. Sigara, diş taşı ve bakterilerin çoğalmasına sebep olarak bu durumlarda gece diş eti kanamalarına yol açar.

Diş Gıcırdatmak: Diş gıcırdatmak ya da geceleri dişlerinizi sıkmak, diş ve onu destekleyen dokulara fazla baskı uygular ve böylece dokuların zarar görmesi ile gece diş eti kanamaları meydana gelir.

Kötü Beslenme: Vücudun bağışıklık sistemi için ihtiyaç duyulan faydalı besinleri almamak, vücudu zayıf düşürerek savunma sistemini bozar. Bu durum dişlere de yansır. Diş eti hastalıkları enfeksiyonlar ile tetiklenir ve bu durumda gece diş eti kanamaları ile kendini gösterir.

Hamilelik Dönemi: Hamilelik dönemi, değişen hormonal dengeler ile vücutta birçok değişikliğe neden olur. Özellikle hamileliğin ikinci çeyreğinde diş eti iltihapları artabilir ve bu da gece diş eti kanamalarını tetikler.

Kullanılan İlaçlar ve Hastalıklar: Vücudun savunma sistemini etkileyen hastalıklar diş etlerine zarar verebilir. Özellikle diyabet, lösemi, romatizmal artrit ya da kalp ve damar hastalıkları ile kan inceltici ilaçlar gece diş eti kanamalarına neden olabilir.

Yukarıdaki sebeplere ek olarak, dişleri sert fırçalamak da gece diş eti kanamalarına neden olabilir. Nedeni bulmak ve çözüm sağlamak için mutlaka diş doktorunuza muayene olun. Bu şekilde diş kaybı riskini en aza indirerek sağlıklı bir ağız ve diş yapısına sahip olabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ahmet Burak

10 Mayıs 2024 Cuma

Merhaba dişlerimi fırçaladağım zamanlarda kan geliyo. Neredeyse her yaptığımda oluyo. Büyük bir sorun öu var sizce?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Uygar

Gece diş kanaması ağız yolu veya başka bir rahatsızlığın etkisinden dolayı görülür. Dişlerin ve diş etinin sağlıksız olması, vitamin eksikliği, sigara kullanılması, diş gıcırtdatmak, dengesiz ve kötü beslenmek ve kullanılan ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkabilir. Dişlerin bakımına önem verilmeli ve doktora gidilmelidir. Ayrıca kişi dişlerini yumuşak bir şekilde fırçalamalıdır

2. Cevap
cevap

Süheyl

Merhabalar geçmiş olsun. Diş etinizde kaynaklanan sorunlardan dolayı diş fırçalarken kanama olabilir. Ama siz yine de fırçalamayı bırakmayın. Diş eti cekilmesi diş eti iltihaplanmaları bu kanamalara sebep olur . Bu nedenle bir diş hekimine görünmeli ve gerekli tetkikleri yaptırmalısınız. Diş hekiminin önerileri doğrultusunda dış temizliği yaparsanız bir an önce geçecektir

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Bacak Kanaması Belirtileri ve Tedavisi

Bacak Kanaması Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Kadınlarda Adet Kanaması Sebebi Nedir?

Kadınlarda Adet Kanaması Sebebi Nedir?

Rahimde Kanama Tedavisi

Rahimde Kanama Tedavisi

Adet Kanaması Azalması Nedenleri?

Adet Kanaması Azalması Nedenleri?

Göz Kanaması Belirtileri ve Tedavisi

Göz Kanaması Belirtileri ve Tedavisi

Ara Kanama Belirtileri ve Tedavisi

Ara Kanama Belirtileri ve Tedavisi

Dış Gebelikte Kanama Belirtileri ve Tedavisi

Dış Gebelikte Kanama Belirtileri ve Tedavisi

Kanama Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kanama Çeşitleri Türleri ve Özellikleri