Sürekli Burun Kanaması Belirtileri ve Tedavisi
22 Haziran 2024

Sürekli Burun Kanaması Belirtileri ve Tedavisi

Sürekli Burun Kanaması

Sürekli burun kanaması, özellikle yaz aylarında ortaya çıkan bir problemdir. Bu durumun en yaygın nedeni sıcak havalar olsa da, aslında ciddi sağlık problemlerine de işaret edebilir. Sürekli burun kanaması, kişinin beklemediği anlarda meydana gelerek yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. Özellikle iş veya eğitim hayatında karşılaşılan burun kanamaları, kişiye çeşitli rahatsızlıklar verebilir. Burun bölgesinde yoğun olarak bulunan atardamarlar, burun kanamalarını daha şiddetli hale getirebilir. Bu nedenle, sürekli burun kanaması yaşayan bireylerde kanama genellikle şiddetli olur. İlk başta telaşa neden olan bu durum, zamanla alışkanlık haline gelir ve telaş azalır. Ancak bu, sorunun ciddiyetini azaltmaz. Sürekli burun kanaması, bazen günde üç defaya kadar çıkabilir ve bu durumda acilen uzman bir doktora başvurulması gerekmektedir. Çünkü bu kanamalar, rahatsızlıkların yanı sıra ciddi kan kayıplarına da yol açabilir. Her yaşta görülebilen bu durum, özellikle çocuklarda sıkça karşılaşılan bir sorundur. Sürekli burun kanaması yaşayan kişiler, bu durumu günün her saatinde yaşayabilir, bu da gece kanamalarını da içerir.

Sürekli Burun Kanaması Neden Olur?

Sürekli burun kanaması sorunu yaşayan bireyler, genellikle yüksek tansiyon hastalıkları ile karşı karşıya kalabilirler. Bu nedenle, tansiyon tedavisi görmek sorunun çözülmesini sağlayabilir. Ayrıca, yetişkinlerde burun kanamasının nedeni burunda tümör gibi ciddi durumlar olabilir. Sürekli burun kanamasının en yaygın nedenlerinden bazıları şu şekildedir:

  • Kuru hava: Özellikle nemsiz bölgelerde, burun içinin çok fazla kuruması ve tahriş olması durumunda burun kanamaları meydana gelir. Bu kanamalar kimi zaman çok şiddetli olabilir.
  • Geçmişte alınan darbeler: Yıllar önce buruna alınan şiddetli darbeler ve yaralanmalar, yıllar sonra bile sürekli burun kanamasına neden olabilir.
  • Burun kemiği eğriliği: Bu durum, hassas bir burun yapısının gelişmesine neden olabilir ve en küçük dokunuşlar bile kanamalara yol açabilir.
  • Sık sümkürme: Alışkanlık haline gelen sık sümkürme, burunda kanamalara yol açabilir. Bu nedenle sümkürme sırasında dikkatli olunmalı ve burun tahriş edilmemelidir.
  • Solunum yolu hastalıkları: Farklı tümörler ve burun polipleri de sürekli burun kanamalarına neden olabilir. Bu problem, her ne kadar nadir görülse de, ciddi bir sorundur.

Sürekli burun kanaması sorununun daha birçok farklı nedeni olabilir. Ancak bu nedenler genellikle insanlar tarafından tahmin edilmediği için tam olarak bilinmemektedir. Sürekli burun kanaması, bazı ilaçların kullanımı ile de ortaya çıkabilir. Özellikle kan inceltici özellikteki ilaçlar, hassas kişilerde burun kanamasına neden olabilir. Bu nedenle, sürekli burun kanaması sorunu yaşıyorsanız, öncelikle kullandığınız ilaçları gözden geçirmeniz gerekmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Avniye

16 Nisan 2024 Salı

Merabalar burun kanaması hakkında vermiş olduğunuz bilgiler sadece yazla alakalı bende de süreklü oluyo ama daha çok kış aylarında oluyo doktora görünmem gerekiyo mu veya yazın mesala sıcaklara bağlıyosunuz kışında burun kanamasını tetikleyen bi durum var mı.?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Sungu

Merhaba Avniye Hanım, meydana gelen burun kanamalarının diğer iki nedeni ise burundaki kılcal damarların hassas olmasıdır. Bu kişilerde burun bölgesindeki damarlardan kan sızabilmektedir. Bunun yanında burundaki küçük çatlaklar bile ciddi kanamalara neden olabilmektedir. Bu nedenle yaz ve kış aylarında kanamalar ortaya çıkabilmektedir.

2. Cevap
cevap

Şeyda

Merhaba, avniye hanım bence sizin burnunuzda çatlak var anca doktora giderseniz bi çaresini bulabilirsiz, ayrıca soğuktanda kanar buz gibi bir hava burun kemiğini sızlatır oda kanamasına sebep olur.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hamileliğin İlk Ayında Kanama Nedenleri?

Hamileliğin İlk Ayında Kanama Nedenleri?

Adet Kanaması Cok Olması Belirtileri ve Tedavisi

Adet Kanaması Cok Olması Belirtileri ve Tedavisi

İç Kanama Belirtileri ve Tedavisi

İç Kanama Belirtileri ve Tedavisi

Göbek Deliği Kanaması Belirtileri ve Tedavisi

Göbek Deliği Kanaması Belirtileri ve Tedavisi

Vajinada Kanama Belirtileri ve Tedavisi

Vajinada Kanama Belirtileri ve Tedavisi